• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Luki1985

Member
Cześć , siniak sie pojawił dzień puzniej i lekka opuchlizna ale mysle że to z wysiłku .Używam Linomag według zaleceń . A jak tam u Ciebie goi się ?

Qubas28

New member
Od strony węzidełka robi się taka żółtawa struktura, opuchlizna znacznie mniejsza, siniak schodzi, bez bólów, normalnie się myłem z tym że na małego polewałem wodę z szarym mydłem potem spłukałem wodą, kompresem obczyscilem i zawinąłem go w opatrunek dając właśnie linomag. Opatrunki się nie lepią bo spryskuje od razu octeniseptem no i jest ten linomag. No i z rana zawsze jak go przewijam to jest kropelka krwi właśnie od węzidełka, zapewne od wzwodów porannych bo przebudzam się dwa trzy razy już nad ranem ale opatrunek mu nie daje osiągnąć powstania. Główka jest różowa więc gitara. Wzwody nie są jakoś bolesne bo szybko są zgaszane o dziwo. Daje mu trochę pooddychać w ciągu dnia. Dziś co najwyżej oddanie moczu było co najmniej dziwne bo był rozstrzał na dwa kierunki (mały nie był w opatrunku) a tak to chyba wszystko idzie w dobrym kierunku. No i dość często zmieniam ten opatrunek bo około 4 razy dziennie a przynajmniej tak mi się wydaje że często. W ciągu dnia nic się nie sączy, jest żółta maź po linomagu i tyle.

Qubas28

New member
No i nie robię jakiś mega mocnych opatrunków, idąc do sklepu i z powrotem po jakieś małe zakupy nie zsuwa się za bardzo główka dalej zostaje odsłonięta więc spoko. No i ogólnie główka moja była trochę przyzwyczajona do życia poza napletkiem bo z dwa trzy dni przed zabiegiem sobie odciągałem i dostawała trochę bodźców. A u Ciebie jak to wygląda teraz ? Normalnie funkcjonujesz w miarę możliwości ?

Luki1985

Member
Myślałem że bedzie gorzej ale każdego dnia jest lepiej jestem mega zadowolony .
Też przyzwyczaiłem się do chodzenia z obciągniętym napletkiem wiec jest bez problemu. Mam tylko siniak i lekko spuchnięte , swędzi i czasami pulsuje ale jest ok .

Qubas28

New member
Mnie trochę też swędzi ale nie jakoś bardzo, zdaje sobie sprawę z tego że jest to dopiero początek gojenia. Ale z biegiem czasu myślę że będzie tylko lepiej