• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Problem 4 tygodnie po zabiegu częściowego obrzezania

Neboa

New member
Siemanko
Przychodzę z problem, bo wydaje mi się, ze zabieg nie wyszedł tak jak bym chciał żeby było. Jestem równo 4 tygodnie po zabiegu plastyki wędzidełka oraz częściowego obrzezania. Wszystko się fajnie zagoiło, ale problem jest w tym, że gdy chce zsunąć napletek podczas spoczynku to schodzi normalnie, powiedzmy z lekkim oporem, ale to pewnie przez suchość. Największy problem pojawia się podczas erekcji, kiedy napletek nie zsuwa się sam tylko muszę go pociągnąć na dół, co sprawia „ból”. Jak jest na dole i chce robić jakieś ruchy „góra dół” to się po prostu nie da. Skóra czy ten napletek w obrębie tego pierścienia jest tak napięty, że czuć tylko napięcie i ból.

nie wiem, ale wydaje mi się, że może lekarz za mało wyciął? Nie mam pojęcia co robić teraz.
Poprosić o maść sterydową ( i jak tak to ile mniej więcej po zabiegu można ją zacząć stosować?)?
czy ten pierścień jest taki wąski, że raczej zostaje mi pełne obrzezanie??

z góry dzięki za odpowiedzi

Zostawiam zdjęcia poniżej ( 3 ostanie powinny być podczas erekcji)

Neboa

New member

toastt

Well-known member
Ewidentnie widać, że pierścień dusi żołądź. Maść sterydowa raczej niewiele pomoże (sama w sobie nie powoduje rozciągnięcia się skóry). Właśnie po to poszedłeś na zabieg częściowego obrzezania, aby definitywnie pozbyć się problemu ze zsuwaniem napletka. Być może będzie potrzebna poprawka – czyli najlepiej całkowite obrzezanie. Na drugim zdjęciu od góry masz już nieco spuchnięty napletek (początki załupka) z powodu "przyduszania" go przez pierścień – tak nie ma prawa być, a czy to się rozciągnie, to nie wiem. Niech inni jeszcze się wypowiedzą.

olekf646

Active member
Widać że za mało wycięte i się pompuje naplet,poprawka u kogoś dobrego i tyle,po co czekać miesiącami, latami i się męczyćjak w spoczynku tak ciasno jest to we wzwodzie masakra,poprawka i tyle

Neboa

New member
własnie dopiero jakis czas po zabiegu znalazłem te forum. Lekarz mowił ze wystarczy tylko to i bedzie git, a tu takie cos wyszlo dramat

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Neboa

New member
A które powinienem wybrać teraz? I u kogo południe Polski? Orientujesz się?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Dawid88

Active member
Może częściowe/ jakieś plastyki sprawdzają się przy minimalnej wadzie w młodym wieku, gdzie potem wszystko się jeszcze dopasuje, ale rzeczywiście wnioski są takie, że gdy już chcesz korzystać to najbezpieczniejsze jest całkowite.
Jakie południe, bo jeśli bardziej wschód, to Kraków, a jeśli np. Wrocław, to Poznań.

bmk178

Active member
ja bym poczekał jeszcze 2 tygodnie i dopiero zdecydował,i tak nie ma gdzie sie spieszyć tym bardziej że 4 tygodnie to nie jest całkowite zagojenie,czyli 6 tyg i decyzja

dwaosiem

New member
A to nie jest tak że i tak trzeba 6 miesięcy odczekać przed kolejnym zabiegiem? Generalnie - masz trochę ciasno i wygląda jakby lekarz nieco za mało wyciął. Ale nie ma co panikować, jesteś dopiero miesiąc po, plastyka wymaga cierpliwości. Rana goi się 6 tygodni a blizna formuje się całkowicie przez pół roku. Przez ten okres ćwicząc napletek możesz wyciągnąć z zabiegu jak najwięcej się da. Ja po miesiącu dopiero zacząłem go ściągać w pełnym wzwodzie, wcześniej nie mogłem. Na ten moment minęły ~4 miesiące i jestem zadowolony, nie potrzebuję poprawki. Jak będziesz mieć do mnie jakieś pytania to śmiało, czy tutaj czy na PW.

olekf646

Active member
Nie trzeba żadnych 6 miesięcy czekać,to jakiś mit powielany,trzeba to uaktualnić i go nie powielać, bo sporo ludzi tutaj ma poprawki po miesiącu, dwóch, lub trzech,a nawet Chomicz poprawkę robiła po tygodniu od zabiegu, bo za ciasno zszyła i po poprawce jest dobrze. A z tą plastyką to masz rację,trzeba potem ćwiczyć napletek żeby było luźno,tylko że autor ma częściowe a nie plastykę

Ostatnia edycja:

pbsot

Member
@olekf646 serio ? myslałem ze jak juz idzie sie do jednego z topowych urologów w polsce to jedno ciecie wystarczy ? ja justem po 2 i myslałem ze jak cos nie pyknie to za 3 razem sie uda :ROFLMAO: