• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Pomoże ktoś? swędzące plamki

tarnikkk

New member
Od dwóch dni mam takie czerowne plamki które przy dotyku mnie swędzą, pryskam to octaniseptem w sprayu. Co to może być?

szymoson294

New member
Wróżenie z fusów , myj szarym mydłem , możesz kupić sobie jakąś maść przeciwgrzybiczą , albo przeciwbakteryjną np tribiotic i smaruj przez tydzień. Ale generalnie umyj mydłem wysusz dokładnie i zostaw ptaka , nie mecz go przez tydzień i zobacz czy się coś zmieniło. A jak nic się nie znajdzie to na wymazy do laboratorium i będziesz wiedział co ci jest. Pozdrawiam

tarnikkk

New member
Wróżenie z fusów , myj szarym mydłem , możesz kupić sobie jakąś maść przeciwgrzybiczą , albo przeciwbakteryjną np tribiotic i smaruj przez tydzień. Ale generalnie umyj mydłem wysusz dokładnie i zostaw ptaka , nie mecz go przez tydzień i zobacz czy się coś zmieniło. A jak nic się nie znajdzie to na wymazy do laboratorium i będziesz wiedział co ci jest. Pozdrawiam
dzięki
Zakładając, że to mechaniczne uszkodzenia nawilżaj, octenisept wysusza.
myślę że nie jest to mechaniczne, przy dotyku swędzi a podczas wzwodu lekko boli