• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Po zabiegu staplerem 13.03 pytanie i opinia

mikech

New member
Cześć panowie, powiedzcie mi czy wygląda to ok? Obrzezanie miałem w wyniku zmian na napletku pojawiło się coś w rodzaju blizny (najpewniej spowodowane wysokim cukrem, tak powiedział lekarz, bo jakis czas mam go podniesiony ). Zapisałem się na obrzezanie i wybrałem stapler, zabieg nie był łatwy bo niestety w wyniku zaniedbań hormonalnych w okresie dojrzewania zmagam się teraz z dosyc małym prąciem. Dodatkowo mam parę kilo nadwagi dlatego też mój przyjaciel jakby chował się w gląb brzucha, Tak wygląda to 5 dni po zabiegu zastanawiam sie czy wszystko jest ok, widać zasinienie i opuchlizne, ale tak jak mowie lekarz troche się posiłował aby go wydobyć

piotr149

Member
Wygląda jak kutang po 5 dniach.
Spokojnie daj mu czas, duży czy mały co za różnica, wygoić się musi tak samo, nie forsuj go i dbaj o higienę, nie widać żadnej opuchlizny wielkiej czy ropy czy innych cudów wiec wydaje się git.
Nie rozumiem jednego prawie każdy co tu dodaje pytanie jedno i to samo, “jak po 2 dniach” czy jeszcze krócej, spoko, ale wszystko to świeże, tu chociaż 5dni a nie dwa czy ten sam, po co wy tak męczycie tego Freda, ciągnięcie, naciągacie. Po co ? Nie prościej dać mu się wygoić ładnie, czas żeby to się jako zrosło, a potem temat płaku płaku, bo się coś rozeszło czy inne cuda.
Tak czy inaczej, higiena, oszczędzanie się, nie prowokowanie specjalnie wzwodów, niech dojdzie do siebie jeszcze z tydzień to i siniaki ci zejdą od znieczulenia.
Powodzenia 🤞

marianoitaliano

New member
Wszystko wygląda mega profesjonalnie. Lekarz musi być dobrym specem bo przy twoich problemach zdrowotnych nie ma ani obrzęku ani wielkiej opuchlizny.
Trzymaj higienę, regularne przemywanie rany i leki przepisane przez lekarza. Jak to powiedział mój lekarz "zajmij się czymś i nawet o nim nie myśl".
Robota pierwsza klasa.