• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

MnichSanchez

New member
Witam. Mam stulejkę częściową. Podczas spoczynku mogę bez problemu ściągnąć napletek, lecz przy wzwodzie jest problem . Skóra schodzi bardzo ciężko i pojawia się taki jakby wąski ''pierścień'' Mogę odsłonić żołądź, ale sprawia to ból. Byłem u urologa i zaproponował obrzezanie całkowite. Pytałem o maści, lecz mówił że to nic nie daje ale może mi przepisać jak chce i smaruje już 3 tygodnie i brak efektu. Słyszałem o plastyce napletka. Poddawał się ktoś temu zabiegowi? Jakieś opinie? Prosiłbym o zdjęcia przed i po zabiegu. Pozdrawiam

Trolo

Well-known member
Z plastyką jest tak, że ktoś moim zdaniem musi zobaczyć jak jest we wzwodzie, zaznaczyć ile ma wyciąć i dopiero potem wycinać, a nie jak to najczęściej bywa wycicnanie w ciemno jak lekarz uważa że mu łatwiej.
Dlatego plastyka jest rzadko stosowana, bo jest trudniejsza do wykonania, żeby było dobrze.
U Ciebie z opisu wygląda na to, że lepsze będzie obrzezanie, ale poczytaj jeszcze forum jest dużo tematów z obrzezania.

Lekarze mówią że po plastyce jest sporo szans że problem wróci, więc jeśli miałbym wydać 2x kasę na zabieg to wolę się podjąć obrzezaniu