• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Pierścień/stulejka częściowa

enzo

New member
Witam.
Na forum trafiłem z powodu problemu z utrzymaniem erekcji. Trochę się tu dowiedziałem i zakładam swój temat bo kiedyś myślałem że stulejka albo jest albo jej nie ma a jak się okazuje są też stany pośrednie jak mój gdzie napletek schodzi w całości ale we wzwodzie ciężko nim manewrować. Kiedyś będąc u urologa wspomniałem o tym ale on uznał że tu nie ma nic ciasnego i nie ma to wpływu na erekcję (widział tylko w spoczynku) ale jest zwężenie które powoduje u mnie dyskomfort przy masturbacji gdy ściągam i naciągam napletek na żołądź.
Przez lata prowadziłem jako takie życie seksualne, udawało mi się odbywać stosunki ale często był problem z utrzymaniem odpowiedniego napięcia.
Ostatnio zacząłem się masturbować na oliwkę tak żeby nie pracować napletem po żołędziu tylko imitować ręką normalny ruch jak przy stosunku i zauważyłem że erekcja utrzymuje się troche dłużej i lepiej a nawet jak stracę napięcie to szybciej wraca niż w przypadku gdy masturbowałem się tradycyjnie.
Czy to możliwe żeby przez taki pierścień był problem z przepływem/utrzymaniem krwii?
Planuję coś z tym zrobić, na początek myślę o rozciąganiu bo nie brakuje mi dużo a jak to nie pomoże to pójdę na zabieg tylko nie wiem czy w takim przypadku jak mój nie wystarczyłaby plastyka albo obrzezanie częściowe?
Na zdjęciu w erekcji tego tak nie widać ale jest w jednym miejscu dużo skóry a tuż pod jest bardzo ciasno, erekcja rozciąga w tym momencie ten pierścień ale skóra jest bardzo napięta i nie chodzi swobodnie do góry lub do dołu.

Ostatnia edycja:

dieselpower

Moderator
Członek Załogi
Dwie stuleje od razu.... 🤦‍♂️
Na utrzymanie erekcji wpływ ma wiele czynników. To że robiąc to samemu jest większa nie znaczy że tak samo będzie z partnerką jak sie obrzezasz.

enzo

New member
@dieselpower Nie rozumiem co masz na myśli. To że wpływ na ma wiele czynników jest oczywiste ale w tym temacie staram się ustalić czy ten konkretny czynnik może mieć na to wpływ.

dwaosiem

Member
Ogólnie to na zdjęciu 3 i 4 wygląda jakby było tam bardzo ciasno, aż jestem w szoku że podczas wzwodu jesteś w stanie normalnie odciągąć napletek. Ale wiadomo, zdjęcia nie oddadzą tak rzeczywistości. Mimo wszystko, napletek ściągasz i w spoczynku i w wzwodzie, ja bym polecał plastykę. W tym wypadku powinna spokojnie wystarczyć.

piotr149

Member
Ciekawe bo pierwsze zdjęcia tego faktycznie nie oddają, za to kolejne to już ewidentnie widać że jest ciasno, napewno polepszy się komfort bo nie będzie nic uciskać, ale ciężko powiedzieć bo na pierwszych zdjęciach kompletnie nie widać tego przewężenia. A czy może to być powód… jak najbardziej, może to i powodować problem z utrzymaniem wzwodu jak celnie zauważyłeś, przez przepływ krwi, no i w pewnym momencie skoro mówisz że jest tak ciasno to skóra nie wytrzyma i zacznie pękać, a wtedy będzie już tylko gorzej.

dieselpower

Moderator
Członek Załogi
Mam na myśli, że może po zabiegu nie być tak jak sobie to wyobrażasz. Masz teorie która może być błędna. Teraz masturbujac się ze ściągniętym napletkiem masz wieksza erekcje jak napisałeś, ale po zabiegu gdy minie dużo czasu (kilka lat) grzyb nie będzie tak czuły jak teraz gdy jest zakryty i może się okazać że będziesz miał większy problem z utrzymaniem erekcji niż myślisz. Masz lekkie zwężenie w spoczynku, którego we wzwodzie nie widać nawet. Więc może wcale tak ciasno nie jest jak sie tutaj niektórym wydaje.

olekf646

Well-known member
Żadne plastyki,masz zwężenie na sporej części napletka, we wzwodzie mniej widoczne bo się rozkłada szeroko, obrzezanie jedynie

Matador

Member
Według mnie to takie trochę „pchanie się pod nóż”… Ściągasz napletek bez bólu i nie czujesz dyskomfortu/ucisku? Ja mam trochę podobnie - lekkie zwężenie jest widoczne w spoczynku, w erekcji jakby zanika. I nie mam żadnych problemów przy współżyciu. W takim przypadku, jak to stwierdził jeden z urologów polecanych tu na forum, to w zasadzie problem natury „kosmetycznej”.
Z pełną odpowiedzialnością będę bronił tezy, że takie zwężenie NIE powoduje problemów z przepływem krwi i nie jest przyczyną zaburzeń erekcji. Szukałbym przyczyny zupełnie gdzie indziej

piotr149

Member
Te, przecież autor pisze że czuje dyskomfort, ty oglądałeś zdjęcia? Przecież w spoczynku na zdjęciu widać jak duże jest przewężenie, nie trzeba być lekarzem żeby zobaczyć. Jak to mówisz “lekkie” przewężenie porównując do swojego… to ciężkie miałby zaciskać aż grzyb będzie fioletowy ? Według mnie to udaj się do lekarza innego i tyle, z oliwką było lepiej bo skóra się nawilżyła i bardziej się poddawała, i miała łatwiej. Zapewne w spoczynku kiedy nie ściągniesz napleta, tak aby była widoczna żołądź to przewężenia nie będzie widać, bo będzie na samym początku…

enzo

New member
Byłem też w ubiegłym tygodniu na ogólnej wizycie u Dr. Świniarskiego i on przy badaniu zanim o tym wspomniałem sam zapytał mnie czy nie mam tu za ciasno i zauważył to na sprzęcie który był bardzo mały bo byłem w stresie więc na pewno jest w jakimś stopniu ciasno.
Z tym że dla mnie najbardziej jest istotne czy to może powodawać problem z erekcją bo jeśli to nie jest przyczyną to nie wiem czy coś bym robił. Może być też tak że jest kilka czynników z których ten np. wpływa w jakimś stopniu. Najbardziej bym chciał uniknąć pełnego obrzezania tylko pozbyć się lub rozszerzyć zwężkę. Żaden lekarz też mi nie powie czy to to więc szukam tutaj może ktoś miał taki przypadek.
Jednego jestem już pewien. Jeśli mam pełną erekcję i ściągam i nakładam napleta na grzyba to erekcja szybciej zanika niż gdy robię to bez skakania napletem bo on wtedy jakby dusi z góry przy każdym ruchu i wygania krew na główki.

olekf646

Well-known member
Sam sobie odpowiadasz na pytanie że to zwężenie sprawia problem z erekcją, więc to już Twój wybór czy zostawiasz jak jest i godzisz się z tym że tak zostanie, lub idziesz pod nóż, inaczej niż obrzezaniem całkowitym nie usuniesz tego raczej, bo to jest nisko i to na sporej powierzchni, nie jak pierscień tylko bardziej szersza obejma

Matador

Member
Autor wątku zaznaczył, że podczas stosunku to przewężenie mu nie przeszkadzało. Problemem była niewystarczająca erekcja. Nie wiem, w jaki sposób to przewężenie (w erekcji prawie niewidoczne) miałoby utrudniać napełnianie ciał jamistych krwią 😳 Zafiksowanie się na temacie niewielkiej stulejki może oddalić w czasie postawienie odpowiedniej diagnozy (urologicznej, endokrynologicznej, seksuologicznej?)

enzo

New member
Napełniania ciał jamistych nie utrudnia ale po napełnieniu uciska dookoła jak trytytka choć na zdjęciu tego nie widać bo gdy sprzęt stoi to rozciąga skórę i pytanie czy ucisk w tym miejscu ma znaczenie dla utrzymania erekcji. Endokrynologię i seksuologię już wykluczyłem dlatego szukam fizycznych przyczyn.

Matador

Member
Pytanie, czy to przewężenie ma tylko aspekt wizualny czy też odczuwasz ucisk w erekcji? Jeśli odczuwasz, to być może rzeczywiście erekcja wtedy opada z uwagi na dyskomfort. Moim zdaniem w takim przypadku chodziłoby jednak o subiektywne odczucia, a nie fizyczną "blokadę" dla krwi...

dwaosiem

Member
Napełniania ciał jamistych nie utrudnia ale po napełnieniu uciska dookoła jak trytytka choć na zdjęciu tego nie widać bo gdy sprzęt stoi to rozciąga skórę i pytanie czy ucisk w tym miejscu ma znaczenie dla utrzymania erekcji. Endokrynologię i seksuologię już wykluczyłem dlatego szukam fizycznych przyczyn.

Ogólnie to dość dziwne, zwykle przy stuleji jest ciasno przy wzwodzie, u Ciebie jest ciasno w spoczynku a we wzwodzie przewężenia jakiegoś specjalnego nie widać, co najwyżej lekkie które WEDŁUG ZDJĘĆ przeszkadzać nie powinno. Ale wiadomo, zdjęcia to zdjęcia.
A powiedz jak nałożysz napletek przy pełnym wzwodzie to też czujesz ten ucisk? Jeżeli wtedy mija to tak, może mieć to znaczenie.

Matador

Member
Skoro uciska to uciska, ma wpływ na erekcje
Bardzo autorytatywne stwierdzenie. Ja bym się bał jednoznacznie postawić taką diagnozę, ale OK...
Chodziło mi po prostu o to, że nie każde przewężenie musi w subiektywnym odczuciu uciskać, czyli nie każde musi powodować fizyczny dyskomfort. Wciąż nie wiem, czy Autor ten ucisk jedynie widzi, czy też go odczuwa.

enzo

New member
W spoczynku widać że jest wąsko bo penis jest miękki i skóra nie ma oporu żeby się wbić. Gdy jest twardy to poprostu rozciąga skórę i dlatego tego nie widać bo ona jest na maxa rozciągnięta jak struna. Jak nałoże napletek to nie czuję ucisku bo się układa tak że zwężenie jest na samej górze gdzie grzyb jest węższy. Najgorszy jest moment zakładania u nasady gdzie jest najgrubszy. Wtedy czuję duży dyskomfort no ale w sumie nie muszę tego robić.
Znalazłem kilka postów gdzie inni z forum mieli coś podobnego do mnie tylko jeszcze jakby ciaśniej a o erekcji nic nie pisali także sam nie wiem.

Do góry