Przed zabiegiem lekarz powinien przeprowadzić takie badania antygenu HBS, morfologię krwi, czas protrombinowy (PT), badanie wątroby - alat, (ATPP) - czas kaolinowo-kefalinowy. To są bardzo ważne badania, ale minimalne wg standardów np Izraelskich, a dane są przerażające kiedy to porównamy śmiertelność noworodków z powodu obrzezania między Izraelem a USA, gdyż prawdopodobieństw śmierci z powodu obrzezania jest 40-krotnie większa w USA niż w Izraelu. Ale jak powiedziałem, w Izraelu zakres badań jest znacznie szerszy niż ten podany u góry.
Radził bym także przeprowadzić badanie poziomu glukozy, gdyż cukrzyca może spowodować długie gojenie, a nawet bliznowacenie. Bliznowacenie przy np całkowitym obrzezaniu może spowodować niemożność uzyskania całkowitej erekcji w przyszłości - gdyż skóra będzie uciskać penisa, i krew nie zapełni ciała jamiste (w penisie są trzy) w całości.
Należy pamiętać, że wg badań naukowych aż 58 procent mężczyzn którzy już prowadzili życie seksualnie i dokonali obrzezania całkowitego z powodów religijnych, estetycznych - stwierdziło, że teraz by nie zrobili teraz ponownie A także należy wiedzieć, że 5-7 procent obrzezań jest złe wykonanych i wymaga poprawki, 1,7 procent obrzezań jest nieodwracalnie złe przeprowadzona np z powodu glukozy i bliznowacenie miejsca cięcia.
I ostatnie zagadnienie, co wg Szanownego Pana jest ten długi napletek? Widziałem tu posty osoby która stwierdziła, że ma długi napletek bo podczas wzwodu gdyż zasłaniał on 1/2 żołądź. Dlatego zalecam Panu udanie się do lekarza rodzinnego po skierowanie do urologa, lub iść do urologa prywatnie z powodu długiego napletka, i to urolog winien ocenić czy rzeczywiście występuje u Pana za długi napletek. Stwierdzi on to poprzez ocenę anatomiczną stosunku prącia do napletka. Jeśli stwierdzi, że jest długi to jest możliwa plastyka napletka.
I teraz ostatnie zagadnienie, jak rozumiem u Pana podczas stosunku seksualnego z prezerwatywą na penisie, dochodzi do sytuacji w której napletek nachodzi na żołądź? Powiem tak, wiele osób ma taki problem, także ja miałem ( aktualnie nie używam prezerwatyw - jestem żonaty) Więc jeżeli jest tak raz na jakiś czas - to nie powinno być to problem, czasami tak bywa, Jednakże chcę także zaznaczyć, że przyczyną takiego stanu rzeczy może być np złe zakładanie prezerwatywy w szczególności powietrze. Inna przyczyną może być osłabnięcie wzwodu podczas stosunku, a to może wynikać z choroby serca i układu krążenia.