• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Obrzezanie z powodu znamienia barwnikowego

Pater 82

New member
Witam wszystkich forumowiczów. Tak jak w temacie czu ktoś z Was wykonywał obrzezanie z powodu znamiona barwnikowego (pieprzyka) na napletku. Nie mam stulejki. Pieprzyk ma nieregularny kształt i powiększa się. Urolog podczas rutynowych badań zalecił obrzezanie. Pieprzyk znajduje sie tuż pod żołędzia. Mogę wykonać obrzezanie niskie i wówczas w stylu cissnym będzie jedna blizna po obrzezaniu i usunięciu Pieprzyka - tzn w stylu niskim i ciasnym blizna po usunięciu Pieprzyka będzie niewidoczna lub styl wysoki i wówczas będą dwie blizny jedna po obrzezaniu druga po usunięciu pieprzyka. Proszę o wasze opinie . Pozdrawiam.

Dawid88

Active member
Regularnie usuwam znamiona zgodnie z zaleceniami dermatologa, gdybym miał na napletku, też bym usunął. Tnij tak, żeby było to najłatwiej i najmniej skomplikowane czy wg Twojego opisu opcja 1.

Sig

Active member
Idź do innego lekarza albo niech któryś z obecnych tutaj oceni zdjęcie. Może ktoś chce Cie naciągnąć, a nie ma potrzeby. Miałem zmiany skórne na wewnętrznym i żałuję że tak późno poszedłem.

Pater 82

New member
Idź do innego lekarza albo niech któryś z obecnych tutaj oceni zdjęcie. Może ktoś chce Cie naciągnąć, a nie ma potrzeby. Miałem zmiany skórne na wewnętrznym i żałuję że tak późno poszedłem.
Twoje zmiany gdzie były umiejscowione i jaki miały charakter ?