• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Obrzezanie staplerem, wypadanie zszywek

konor

New member
Witam, jestem 3 tydzień po obrzezaniu staplerem, aktualnie mam czekać od półtora do dwóch tygodni na wypadnięcie zszywek staplera. Dostałem zalecenie że można pensetą ruszać te zszywki pensetą jednak nie ma takie opcji że będę to robił bo przy moich zdolnościach przedobrze i jeszcze coś namieszam. Jak patrzę na te zszywki to niektóre już sporo wystają a jedne pojedyncze ledwo widać. Proszę o ocenę jak to wygląda i ewentualnie doświadczenia swoje jeśli ktoś miał obrzezanie staplerem. Dodam jeszcze że po porannych wzwodach zawsze robi mi się oponka i po kilku godzinach zanika czy to normalne ?

Arek4u

New member
Oponka jest normalna, jeżeli chcesz ją zmniejszyć to trzymaj go przyklejonego w górę . Ja jestem 2 tygodnie po zabiegu i zostało mi 5 zszywek od strony wędzidełka i już też będą niedługo wypadać. Ja miałem zalecenia , że jeżeli wcześniej nie zaczną wypadać to po dwóch tygodniach mam zacząć je masować i ruszać żeby zechciały wypadać .
Ja bym na Twoim miejscu zaczął ręcznie wyciągać te co ledwo się trzymają , bo będą tylko niepotrzebnie robiły Ci rany , ja jak wyciągałem luźne zszywki to na następny dzień linia szycia już ładnie się goiła . Jedna musiałem penseta wyciągać bo wrastala się w skórę i ledwo było ją widać i później byłby problem

Ostatnia edycja: