• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Obrzezanie - Rekonwalescencja

Tomek1996

New member
Cześć, dziś o 18 idę na zabieg obrzezania przy użyciu Staplera. Przychodzę z pytaniem odnośnie rekonwalescencji, ponieważ dokładnie 2 tygodnie po zabiegu miałem zaplanowany wyjazd na koncert. Pytanie do was, którzy mieli również robione obrzezanie metodą stapler, czy po dwóch tygodniach byliście w stanie przemieścić się, jeździć samochodem autobusem itd? Czy będzie to raczej niemożliwe?

locox

New member
Yoo, ja po niecałych 2 tygodniach poszedłem do pracy już bez opatrunku. Pierwsze wyjście z domu bez opatrunku ciężkie, ale ciasne gacie trochę pomagały. Jak bardzo mi przeszkadzało to zakładałem sobie w pracy opatrunek, bo wszystko drażniło i ocierało. Z koncertem to może być jazda troche. Zależy pewnie jak Ci się będzie goić, samopoczucie itd.

Arek4u

Active member
W zależności kiedy zaczna wypadać Ci zszywki w drugim tygodniu będziesz jeszcze je miał pewnie już nie wszystkie , będą powoli wypadać i drażnić . Jak na koncert to napewno raczej w opatrunku , raz że żołądź będzie całkowicie odkryta i każdy ruch będzie odczuwalny , to druga sprawa to właśnie zszywki bez opatrunku mogą mocno drażnić i ocierać się .

dave92

New member
Witam.
Ja w sumie 07.03 byłem na zabiegu metodą HF(High Frequency).
Odczucia mam takie, że dużo bezpieczniej w opatrunku, gdy gdzieś wychodzisz i też trzeba uważać 😉
Musisz się nauczyć kontrolować nocne wzwody, u mnie pierwsze dni pobudka co 2h i uspokajanie się.
Ponoć w pierwszym tygodniu może być dość ciekawie ze względu na ingerencję i nadwrażliwość, szwy itp.
Staraj się trzymać cały czas skierowanego do góry, szybciej będzie ginął obrzęk i później można smarować lekko szwy, żeby nie były tak twarde👍 octenisept, jak już wyżej wspomniano też się przydaje, tak samo, jak maść z antybiotykiem w pierwszych dniach.