• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Obrzezanie calkowote 2 dzien

micsni

New member
Witam.
2 dni po obrzezaniu w szpitalu.
Czytam to forum i nie wiem czy to dobrze bo na forum ludzie pisza ze maja krwawienie, ja nic nie mam.
W ogole nie boli - powinno?
I pytanie odnosnie szwow. Szwy mam czarne dosyc gesto czy to standardowo? Bardzo je widac na wierzchu.
I jeszcze jedno czy opatrunek powinien byc mocno uciskowy czy tak normalnie

Ostatnia edycja:

micsni

New member
No i za szybko napisalem powyzszy post.
Pojawilo sie krwawienie wzdluz szwu po jednej stronie pracia po zmianie opatrunku. To normalne? Czekac do wieczornej zmiany opatrunku czy zmienic od razu

pbsot

Active member
W 1 dniach delikatne krwawienie jest normalne , zostaw go do wieczora zawiniętego w bandażu , i ogólnie polecam do do momentu pełnego zagojenia trzymać cały czas w zawiniętego
Ja robie tak :
1.Pod prysznicem najpierw caly sie myje później ściągam opatrunek myje małego szarym mydłem .
2. Delikatnie susze ręcznikiem i suszarka do włosów ale samym powietrzem bez temperatury .
3.Aplikuje help4skin .
4.Na podkład idzie parafinowy opatrunek z gazy dzięki temu zasniechnieta krew itp nie przyklejaja sie do szwów krwi itp.
4.Kompres jałowy jak nie masz może być też kompres z włókniny ale jałowe bedą lepsze .
5.Owijam wokół penisa na łączeniu sklejam tasma medyczna .
6.Dodatkowo kilka pasków tasmy w poprzek zeby przypadkiem opatrunek sie nie zsunął .
7. Owijam opaską podtrzymująca(Opaska kohezyjna Hartmann ) , tak naprawdę używając tego 6 krok możesz pominąć jak chcesz .
Ja opatrunek zmieniam rano i na noc :)
imagehost.pl

Zdjęcie WhatsApp 2025 02 27 o 20.25.38 483c209c