• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Obrzezanie całkowite a nadmiar skóry

ksiusiu

New member
Witajcie!
Jestem obrzezany całkowicie od 2016r. Głównym powodem był duży nadmiar napletka.
Mój obecny problem, właściwie problem który jest od samego początku. To fakt, że mój penis stał się bardzo kurczliwy i niekiedy kurczy się do takich rozmiarów, że ten pozornie objęty i w teorii krótki napletek całkowicie go zakrywa. Zastanawiam się czy istnieją jakieś ćwiczenia, żeby ten penis po prostu się nie kurczył, albo żołądź był odrobine większy żeby nie pozwalał napletkowi tak go zakrywać... Może brzmi to śmiesznie, ale nie czuje się z tym komfortowo. Mieliście podobne doświadczenia? I sposoby jak z tym sobie radziliście?

BradDickPitt

Active member
czemu Ci to przeszkadza? bez obrzezania efekt bys mial dokladnie taki sam bez wzwodu, wazne zeby we wzwodzie działał i wygladał dobrze wg mnie :) poza tym jestes jak sądze groverem i tak to juz jest u tego typu penisow

piotr149

Member
Zakładając że nie paradujesz z fujarą na wierzchu całymi dniami, to wsumie bardziej chyba problem w psychice masz, bo taki to urok jak kolega napisał, ale ma plusy, jest osłonięty to i nie drażni, a przy wzwodzie działa jak trzeba. Możesz ćwiczyć mięśnie dna miednicy, ale niepotrzebnie doszukujesz się problemu, lepszy mały, ale podczas erekcji się zwiększy kilkukrotnie 👌😉

ksiusiu

New member
Niby tak... pewnie tu bardziej chodzi o komfort psychiczny. Bo jak w większości przypadków - wszystko siedzi w głowie. Nie zmienia to faktu, że co jakiś czas pojawiają mi się pomysły, że być może jest jakaś metoda by jeszcze bardziej ten napletek skrócić lub powiększyć ćwiczeniami żołędzia.

olekf646

Well-known member
Witajcie!
Jestem obrzezany całkowicie od 2016r. Głównym powodem był duży nadmiar napletka.
Mój obecny problem, właściwie problem który jest od samego początku. To fakt, że mój penis stał się bardzo kurczliwy i niekiedy kurczy się do takich rozmiarów, że ten pozornie objęty i w teorii krótki napletek całkowicie go zakrywa. Zastanawiam się czy istnieją jakieś ćwiczenia, żeby ten penis po prostu się nie kurczył, albo żołądź był odrobine większy żeby nie pozwalał napletkowi tak go zakrywać... Może brzmi to śmiesznie, ale nie czuje się z tym komfortowo. Mieliście podobne doświadczenia? I sposoby jak z tym sobie radziliście?
Pokażesz jak to wygląda?