• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Nadmiar skóry

mateo1

New member
Witam,
podsyłam od razu parę zdjęć i chce się dowiedzieć czy ten fałd skóry pod żołędziem jest w porządku? Pisałem kiedyś podobnego posta na ten temat, jednak teraz z nowym doświadczeniem, kiedy zakładam prezerwatywę zdarza się, że napletek nasuwa się pod prezerwatywą. Czy bez prezerwatywy w trakcie stosunku byłyby jakieś z tym fałdem problemy, nawet jeśli by się lekko nasuwał?
W dodatku w erekcji (sam z siebie nie schodzi, tylko muszę pomóc ręką) napletek sam lekko nachodzi na żołądź jak już go ściągne, chyba że mam 100% erekcji to raczej zostaje przed. Czy powinienem decydować się na jakiś zabieg? Obrzezanie?

Czy może to ewentualnie przeszkadzać w stosunkach czy coś? Powinienem się tym jakoś bardziej przejmować? Dodam że 3 lata temu miałem zabieg przedłużania węzidełka, byłem wtedy u urologa który musiał widzieć fałd ale nic nie mówił.

morgan66

Active member
@mateo1 To jest stulejka. Są różne stopnie - ta jest łagodna, ale to stulejka. Prawdopodobnie nie będziesz odczuwał żadnych problemów w trakcie stosunków bez prezerwatywy, choć przy stosowaniu prezerwatywy pewnie ciężej będzie ją zakładać i może się zsuwać. pozdrawiam

mateo1

New member
W takim razie co robić? Decydować się na obrzeżanie? Jak tak to jakie? Jak podczas zabiegu węzidelka byłem u urologa to nic nie wspominał.

bhgmiop

Active member
mozesz maścią sterydową probować miesiąc,a jak nic nie polużni to albo obrzezanie high and tight,lub loose ,lub nic nie robic i zostawic jak nie przeszkadza,twoje zycie,twoja stulejka i penis

mateo1

New member
Jak maść sterydowa to jaka na przykład? Jak słyszę slowo stulejka to z reguły myślałem że do zabiegu koniecznie i że nie ma innej opcji

bhgmiop

Active member
mozesz poprobowac.czasem pomaga maść,a jaka? nie pamietam,jedz do drabiny do krakowa to ci przepisze maść,albo jakis inny urolog

mateo1

New member
Czy ja wiem czy jest tak ciasno, problemów ze ściąganiem nie mam, tylko raczej problem z nadmiarem skóry i tym fałdem co się kumuluje pod żołedziem

mateo1

New member
Wtedy szykować się raczej pod obrzezanie(jak tak to jaki typ wybrać?) czy tak jak kolega pisal wyżej jakąś masc sterydowa skoro jest łagodna?

Dawid88

Active member
Ten fałd jest, bo jest ciasno i dalej skóra się nie rozsunie po trzonie, a przy zrobionym wędzidełku powinna. Pytanie ręką możesz zsunąć dalej niż na zdjęciach?