• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Krwiaczek, zgrubienie pod blizną pojawiło się po roku

Sig

Member
Po blisko roku od zabiegu pojawiło mi się jakieś małe zgrubienie pod blizna, spałem bez bielizny i rano tak nagle coś z nikąd powstawało. Ścisnąłem chyba jakieś naczynko pod skórą pękło i tak już tydzień się utrzymuje napuchnięte, co zrobić żeby się wchłonęło? Jest możliwość że tak zostanie? Może przebić? Dyskomfort bardziej psychiczny niż fizyczny ale wrażliwość jest większa w tym punkcie.

Sobek

New member
Cześć,
Na początku unikaj naciskania w miejscu opuchlizny i pod żadnym pozorem nie przebijaj, możesz nabawić się infekcji, która będzie trudna w wyleczeniu. Opuchlizna powinna się z czasem sama wchłonąć, możesz stosować ciepłe okłady, żeby proces przyspieszyć. Możesz też udać się do apteki po maść z arniką lub heparyną, są dostępne bez recepty i tak jak ciepłe okłady, przyspieszą wchłanianie opuchlizny i stanu zapalnego. Jak za 2-3 tygodnie zgrubienie nie zniknie, to trzeba będzie isć do lekarza aby to obejrzał.

• Like
Reactions: Sig