• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Jak wygrałem ze znieczuleniem?

bmk178

Member
Witam wszystkich którzy są przed zabiegiem a strasznie boją się igły! Ja nawet na pobranie krwi musze się 2 tygodnie przygotować ,niestety mam tzw,Igłowstręt
Mój sposób- na 3 godz przed zabiegiem przykleiłem plaster(
  • Emla Plaster, 25 mg+25 mg, plastry lecznicze, 2 szt.

Emla Plaster, 25 mg+25 mg, plastry lecznicze, 2 szt.​

u podstawy trzona i zdjełem na godz przed zabiegiem,póżniej wysmarowałem tylko podstawe lignokainą za 4 zł,koszt plastrów 50zł,Panowie powiem wam szczerze ze nie wiem co to znaczy jakikolwiek ból przy podawaniu znieczulenia,

olekf646

Active member
Dobry post,myślę że warto przypiąć gdzieś na główną z tym smarowaniem,bo to jest jednak dyskomfort jak igłę wbijają

bmk178

Member
gdybym wiedział jak to przypiać to bym to zrobił ,bo wielu chłopaków nie idzie na zabieg ze wzgledu na igłę,a to jest świetny sposób,wypróbowany na mnie a jestem wybitnym cykorem ,jak mi dawał znieczulenie to autentycznie usmiechałem się w duchu do siebie,czucia praktycznie w ogóle ,jeśli pobranie krwi powiedzmy skala1-10 to to jest 1,a pobranie 10

cryptowind

New member
gdybym wiedział jak to przypiać to bym to zrobił ,bo wielu chłopaków nie idzie na zabieg ze wzgledu na igłę,a to jest świetny sposób,wypróbowany na mnie a jestem wybitnym cykorem ,jak mi dawał znieczulenie to autentycznie usmiechałem się w duchu do siebie,czucia praktycznie w ogóle ,jeśli pobranie krwi powiedzmy skala1-10 to to jest 1,a pobranie 10
Powiedziałbym, że chłopaki uciekają.

bmk178

Member
panowie dr Cieslikowski na ul,Jeżycka 44 w poznaniu zabieg przeprowadza w asyscie drugiego lekarza,co sprawia że zabieg trwa 20 min,a idąc dalej znieczulenia jest podane minimalne ilości dlatego nic nie rozpiera itd,