• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Grudki w nasieniu

Hasy

New member
Witam, mam pytanie, ponieważ od jakiegoś miesiąca co jakiś czas zaczęły występować u mnie takie podłużne delikatnie żółtawe ale bardziej przezroczyste grudki. Nie pojawiają się one za każdym razem oraz ilość ich jest różna raz więcej raz mniej. Przeczytałem że mogą to być ciałka żelatynowe i teraz moje pytanie jest następujące czy ktoś tak miał bądź ma i czy uporał się jakoś z tym problemem, zdarza się że jest ich na tyle dużo że tak jakby blokują delikatnie wytrysk w cewce.
Poniżej zamieszczam zdjęcie poglądowe jak one wyglądają:

Hasy

New member
Zdjęcia zostały usunięte, więc zamieszczam ponownie. Zapomniałem też dodać że podczas oraz po wtrysku nie odczuwam żadnego dyskomfortu nic mnie nie boli oraz nie szczypie, a gdy jakiś czas temu miałem USG jąder urolog powiedział że nie widzi nic niepokojącego, ani żadnych żylaków ani nic. Częstotliwość masturbacji też nie ma większego wpływu, ponieważ zdarzało się że dwa razy podczas dnia, znajdowało się takie coś w nasieniu a nie raz kilka dni z rzędu było ładne oraz normalnej konsystencji. Też nakreślę że jestem dość młody, mam 20 lat.

RafalWr

Member
Nie chcę Cię straszyć ale tak miałem przy zapaleniu prostaty , grudki w nasieniu , zdjęcie 2 i 3. Zrób sobie badania , nasienia i wymaz z gruczołu krokowego w porządnym Lab.

RafalWr

Member
To już zależy od człowieka, ja objawy miałem , różnego rodzaju. Wiem że są osoby że mimo tego że mają taką bakterie np. jak fecalis to objawów nie mają a wychodzi dopiero przy badaniu jak nie może począć dziecka , przy staraniu się ( to akurat info z lab znanego na forum w Warszawie). To co ja bym po takich przeżyciach które miałem na pewno zrobił gdybym wiedział to wszystko wcześniej to badanie jak pisałem wyżej, żeby wykluczyć lub potwierdzic. Tylko pamiętaj dobry urolog i przede wszystkim dobry lab , ja wcześniej chodziłem do sieciowek ( Alab, synvo, diagnostyka) i zawsze było czysto , a objawy pęlna parą. Luźna , dobra rada z mojego doświadczenia.

RafalWr

Member
Twoje życie i zrobisz jak będziesz uważał , informuje tylko że miałem tak samo (zdjęcia) przy zapaleniu prostaty , a miałem je po basenie ( gronkowiec złocisty ). Są osoby które łapią zapalenie od jelit , fecalis lub i z moczu ecoli . Nie tylko od współżycia . Powodzenia i zdrówka !

Origami

New member
Nie spotkałem się z takim problemem, ale jak dla mnie uderzyłbym do lekarza. Szczególnie, że sam potwierdzasz jest lekki problem przy wytrysku.
Leć zrobić badania, zgodnie z zaleceniami j.w. i szukaj. Czasem jeden lekarz to za mało, nie wiem jak nazwać dobre laboratorium i dobrego lekarza ale w sieciówkach ze świecą szukać "dobrego".

Hasy

New member
Twoje życie i zrobisz jak będziesz uważał , informuje tylko że miałem tak samo (zdjęcia) przy zapaleniu prostaty , a miałem je po basenie ( gronkowiec złocisty ). Są osoby które łapią zapalenie od jelit , fecalis lub i z moczu ecoli . Nie tylko od współżycia . Powodzenia i zdrówka !
Dziękuję ci bardzo za radę wezmę ja pod uwagę i jak najszybciej udam się do lekarza.

Hasy

New member
Nie spotkałem się z takim problemem, ale jak dla mnie uderzyłbym do lekarza. Szczególnie, że sam potwierdzasz jest lekki problem przy wytrysku.
Leć zrobić badania, zgodnie z zaleceniami j.w. i szukaj. Czasem jeden lekarz to za mało, nie wiem jak nazwać dobre laboratorium i dobrego lekarza ale w sieciówkach ze świecą szukać "dobrego".
Właśnie tak jak wyżej napisałem udam się jak najszybciej nie ma co zwlekać.