• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Czy wszystko jest okej

Jano2024

New member
Siemano, wczoraj miałem zabieg stulejki, według doktora który mnie operował powiedział mi że będę mógł nałożyć napletek na żołądź dopiero jak zjedzie opochlizna, próbowałem poruszyć napletkiem ale on w ogóle się nie ruszy czy doktor zrobił mi obrzeżanie całkowite, bo powiedziałem mu aby zostawił jak najwięcej napletka więc widać że sporo skóry jest więc stąd moje pytanie. I czy pod żołędziem przy szwach jest zwykła opuchlizna czy to już zaczyna się oponka.

dwaosiem

New member
Szczerze to mi to wygląda na całkowite, ale skoro doktor mówił o naciąganiu napletka na żołądź to może i faktycznie częściowe, tylko pytanie dlaczego byś wtedy nie mógł ruszyć napletkiem? Co do oponki/opuchlizny to na ten moment jest to tak małe, że spokojnie po prostu sobie obserwować jak to będzie wyglądać w kolejnych dniach. Jakby się pogorszało, wtedy najlepiej udać się do lekarza na konsultacje.

janherbert

New member
Wydaje się, że masz zrobione loose bo marszczy ci się skóra na prąciu. Może linia szwu jest zaciśnięta i nie możesz nałożyć napletka na żołądź. Poczekaj jeszcze trochę i pewnie napletek najdzie ci trochę na żołądź.

morgan66

Active member
Hej, raczej bardzo wątpię abyś mógł nakładać napletek na żołądź sensu stricto - po wygojeniu co najwyżej napletek zew. będzie trochę zasłaniał. Nie masz oponki, ale tak jak teraz wygląda to w dużym stopniu w spoczynku najpewniej będzie wyglądać - czyli z taką fałdka napletka wew. pod żołądzią. Niemniej u każdego różnie się to goi, na razie głównie dbaj o higienę. pozdrawiam