• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Czy dobrze się goi 4 dni po obrzezaniu

Henryk2024

New member
Dzień dobry piszę w takiej sprawie czy wszytko goi się w porządku bo byłem na wizycie kontrolnej wczoraj ale lekarz nic nie powiedział oprócz tego żeby trzymać do góry ponadto wsadził napletek do środka skórki co było bolesne po powrocie do domu zdjęciem skórę i było trochę jakby krwi i już mi się nie udało go spowrotem wsadzić więc nie wiem czy zostawić weź się zagoi czy coś zrobić. Noszę go sód góry od zabiegu i było dobrze opuchlizna schodziła po wizycie kontrolnej nawróciła się stosuje maść tribiotic i myje mydłem ,szwy ponoć mają same odpaś ale jeszcze to nie nastąpiło .Wiec proszę o ocenę czy jest okej

https://imgur.com/a/Sgq7o0R

Ostatnia edycja:

piotr149

New member
Musisz czym predziej zrobić to co lekarz, bo po jego działaniach rozumieć można że masz częściowe obrzezanie a nie całkowite, chyba że nie mylę i inni coś doradza. Trzymanie do góry jak najbardziej aby zmniejszyć opuchliznę 👍 szwy to maja 6 tygodni a Ty masz 4 dni jak by teraz wypadły to raczej nie byłbyś zadowolony heh

Henryk2024

New member
No tka chciałem zrobić ale nie da się wydaje mi się że to przez opuchliznę próbować na siłę czy nie ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

pbsot

Active member
Miałem to samo po 1 obrzezaniu na szczęście @olekf646 w porę powiedział żebym to na winął powrotem , tak jak lekarz powiedział musisz cały czas trzymać napletek zawinięty na żołądź . Ściągaj napletek tylko do mycia i później od razu zakładaj powrotem na napletek nie czekaj bo to szybko puchnie . Jeżeli nie uda ci się samemu założyć to zasuwaj na sor żeby ci to przełożyli bo niestety opuchlizna będzie tylko sie powiekszać :)

Zdjecia wrzucamy tutaj : https://imagehost.pl

Henryk2024

New member
@pbsot problem jest taki że próbuje cały czas i chyba się nie uda więc jutro na sor chyba szczerze powiem że może niewiem jak to zrobić ale chyba robię to dobrze i nie wychodzi.

@pbsot mysle że opuchlizna jest zadłuża i dlatego nie che wejść do środka