• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Czerwone plamy na penisie i bolące ropne zmiany na ciele

Dioxen

New member
Cześć. Borykam się z problemem występowania ropnych krost na twarzy, ramionach, klatce piersiowej, plecach i pośladkach. Wszytkie te zmiany są identyczne tak samo bolące. Dodatkowo proplem dotyczy penisa, nie ma na nim tego typu zmian, ale są inne czerwone plamki czasami pojedyncze, a innym razem w postaci większych czerwonych plam, swędzą i czasami boli napletek gdy dochodzi do obrzęku. Takie dolegliwości na penisie występują regularnie średnio 2 dni w tygodniu. Gdy tylko się pojawi zaczerwienienie, smaruje clotrimazolum 2 dni smarowania i jest ok przez kolejny tydzień i znowu sytuacja się powtarza i tak w kółko od ponad 5 miesięcy. Jeśli chodzi o ropne krosty to mam je cały czas od ryzykownego zachowania..😟Nie wykluczam że to mogło się wydarzyć po przygodny stosunku. Badania jakie do tej pory zrobiłem głównie na choroby weneryczne, wyniki negatywne. Byłem u specjalisty urologa, tabsy na grzybice nie przynoszą poprawy, ostatnio przepisano mi nitroxolin forte.. Dalej bez zmian. Ktoś mi pomoże, jakie i gdzie badania powinienem jeszcze zrobić? Ewentualnie ma ktoś do tego wenerologa? Jestem z Mazowieckiego. Bardzo dziękuję za ewentualną pomoc🙏

Sobek

New member
Podasz na jakie choroby weneryczne robiłeś badania (HSV, kiłę, chlamydię, rzeżączkę, mycoplasmę, Ureaplasma czy jakieś inne patogeny)? Możesz zrobić dodatkowo posiew z miejsc zmienionych chorobowo, w twoim wypadku skora czy napletek, pozwoli to ustalić czy jest to infekcja bakteryjna, grzybicza czy innego rodzaju .Zmiany skórne, które opisujesz, mogą być wynikiem infekcji grzybiczej, zwłaszcza jeśli leczenie clotrimazolem przynosi tylko tymczasową poprawę. Zmiany na penisie mogą sugerować również grzybicę układu moczowo-płciowego. Chyba dermatolog, nie wiem czy urolog też, ale raczej powinien zlecić badanie na infekcje grzybicze i dermatofity. Osobiście nie znam żadnego wenerologa w Mazowieckim, ale może ktoś z forum poleci.

Dioxen

New member
@Sobek To był pakiet badań wenerycznych.
Kiła
Chlamydia trachomatis
HIV
HSV1
HSV2
HBS
HCV
Chciałbym zrobić jakieś dokładniejsze badania zlecone po konsultacji z wenerologiem bo nie chce faszerować się lekami w ciemno.

pelesos

Active member
Witaj,
Pierwsze pytanie czy masz problem z jelitami ? Czasami takie zmiany skórne mogą być związane z chorobami jelit. Dwa, czy masz gdzieś stan zapalny np zatoki, chory ząb etc.
Należy tez wykluczyć choroby STI j. Posiewy moczu, nasienia, wydzieliny z gruczołu ( jak jest problem) . No i pytanie o rzeżączkę, chlamydiozę etc.

Dioxen

New member
Generalnie problemów z jelitami chyba nie mam, aczkolwiek irytuje mnie od lat problem z gazami, mam wrażenie że u mnie zdecydowanie częściej to się odbywa. Stanów zapalnych nie mam, przynajmniej nic takiego nie zauważyłem. Jeśli chodzi wukluczenie chorób to badania ww są negatywne. Objawy są i to praktycznie cały czas od momentu niefortunnego zachowania bez pojęcia.. 🙄 Zrobię kolejne pakiety badań... Posiewu moczu, nasienia, jeśli chodzi o posiew z gruczołu to pewnie ciężko będzie się wstrzelić z wizytą u dermatologa z takimi zminami,ale spróbuję. Na rzeżączke i chlamydioze też zrobię badania. Pytanie tylko mam odnośnie tego leku co przyjmuje nitroxolin forte, jak długo wcześniej muszę go odstawić żeby zrobić w ogóle jakieś badania?
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi i porady