• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Chyba zbyt któtkie wedzidelko

toja123

New member
Witam mam pytanie jak można zdiagnozować zbyt krótkie wedzidelko.
Krótki opis:
Gdy ściągam napletek to moje wedzidelko ściągnięcia żołędzie w dół penisa może nie mocno ale zastanawia mnie czy tak jest prawidłowo. Gdy ściągnę napletek do końca to zawsze Gdy nie chce ciągnąć z lekkim bulem to zostaje minimalna falda skóry. Można ją rozciągnąć ale z bólem. W spoczynku wszystko zchodzi normalnie nic nie ciągnie.
Z góry dzięki za odpowiedzi

Łukasz98

Active member
Ogólnie u każdego mężczyzny, gdy zacznie się ściągać napletek, w pewnym momencie wędzidełko zaczyna lekko ciągnąć żołądź i to normalne. Nie zawsze da się zsunąć napletek całkowicie luźno i "na gładko".

To, czy wędzidełko jest zbyt krótkie, ocenia się głównie po tym czy da się ściągnąć napletek bez bólu i większego dyskomfortu. Jeśli napletek jest luźny (nie ma stulejki), ale przy wzwodzie zatrzymuje się w np. połowie żołędzi, mocno ciągnie albo powoduje jej wyraźne zaginanie w dół to wtedy może to sugerować zbyt krótkie wędzidełko.

Jeśli natomiast napletek da się zsunąć za żołądź i nie ma bólu (nawet jeśli jest lekkie napięcie), to zazwyczaj wszystko jest w porządku. Ogólnie jeśli podczas masturbacji czy stosunku nic nie boli, nic nie ciągnie, wędzidełko nie pęka i nie widać uszkodzeń, to raczej nie ma problemu.

W razie wątpliwości zawsze dobrze udać się do lekarza i zbadać sprzęt.