• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Biale perły w okolicach wedzidelka

woro

New member
od dłuższego czasu borykam sie z bialymi perelkami/krostkami w okolicy wedzidelka nie bola nie wedza nie sprawiaja my dyskomfortu fizycznego jedyne co to nie podobaja mi sie z wygladu i to jedyny dyskomfort jaki posiadam to psychiczny nie wiem czym sa nie chce przechodzic zabiegu estetycznego poniewaz czuje ze nie jest to na tyle potrzebne lecz chcialbym czy jest jakis sposob zeby sie tego pozbyc bez zabiegu i co to jest?

zdjecia nizej

user842

Active member
Grudki perliste, naturalny, niechorobowy wytwór naskórka. Na zdjęciu widzę tylko kilka, więc chyba nie ma potrzeby się tym przejmować.

Ja kiedyś usuwałem je u siebie płynem na brodawki (Brodacid). Oczywiście to NIE są brodawki, jednak z racji tego, że płyn działa w sposób mechaniczny (tzn. zabija tkankę naskórka), to może również pomóc. Trzeba jednak uważać, by nie nakładać zbyt dużo na raz (penis mocno piecze). Zaznaczam jednak, że jest to sposób nieoficjalny, NIEZGODNY z treścią ulotki dołączonej do opakowania (wg ulotki nie należy stosować tego środka na narządy płciowe). U nie pomogło, ale nie wiem, czy u każdego będzie to bezpieczne. Tak więc ogólnie lepiej pójść na prosty zabieg laserowego usunięcia lub po prostu to zostawić w spokoju.