• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

3 tygodnie po zabiegu

malpolud97

New member
Cześć. Jestem 3 tyg i 2 dni po zabiegu obrzezania. Dotychczas nic nie wzbudzało mojego niepokoju goiło się okej nic nadmiernie nie krwawiło ani przykro nie pachniało. Szwy wychodziły tak jakby każdy w swoim czasie pierwszy już po 5 dniach, nic nie rozerwało rany. Do dziś myślałem że zostały mi dwa ostatnie szwy które już sie trzymają "na włosku" aż zauważyłem po odgięciu jednego ze szwów że pod ziarnujacą zmiana jest kropeczka która przypomina szew. Czy szew mógł pęknąć i zostawić jakaś część w środku? Czy on wyjdzie po czasie? Wymaga to interwencji lekarza czy wystarczy moczyć w szarym mydle? Bólu nie ma opuchlizna jest raczej stałej wielkości od zabiegu.

drj

Member
Jak szwy odpadały, to znaczy, że są samorozupszczalne. Nawet jak coś zostanie w tkance, to samo, po jakimś czasie zniknie.

malpolud97

New member
Tak szwy rozpuszczalne co do tego brak wątpliwości. Bardziej chodziło mi właśnie co z jakimś kawałkiem szwa który został gdzieś i nie odpadł sam. Dzięki

Ostatnio edytowane przez moderatora:

morgan66

Active member
Tą ranką to bym się nie przejmował. Ale skoro już pytasz to moim zdaniem masz dość dziwne cięcie - jakby połączony napletek wew. z wew. a przewężenie na zew. pozostawione. Ale jak dla Ciebie spoko to najważniejsze. A kto robił zabieg? pozdrawiam

malpolud97

New member
Dorzucam jeszcze jak wygląda samo cięcie, wciąż jest opuchlizna ale zakładam że dopóki szwy nie wyjdą to w tym aspekcie poprawy nie będzie?

drj

Member
Jest zwężenie poniżej szwu. Widoczne jest też przy wzwodzie? Jeśli nie będzie Ci przeszkadzać, to chyba ok, bo przecież i tak już masz żołądź odsłoniętą ;)

malpolud97

New member
@szybkibill @drj wydaje mi się że przy wzwodzie nie uciska ze względu na zbyt ciasne zszycie natomiast nie miałem okazji testować i póki się nie zagoi to się wstrzymam... Trochę głupio by było gdyby przez zbyt ciasne zszycie były teraz problemy bo u mnie obrzezanie było głównie ze względu na krótkie wędzidełko, napletek normalnie schodził we wzwodzie jak i spoczynku natomiast uciskał a przy ruchach frykcyjnych bolało wędzidełko

Edit: no i dochodzi jeszcze ta opuchlizna która mam nadzieję zejdzie...

• Like
Reactions: drj

drj

Member
Może się tak wydawać (że jest to zwężenie) ze względu na ten obrzęk napletka wewnętrznego. Z czasem się będzie zmniejszał. Chociaż u niektórych, z tego co wiem czytając forum, czasami obrzęk pojawia się znowu po masturbacji lub współżyciu.