Witam. Sory za złośliwośc ale jakim cudem po zabiegu, który dla większości z nas na tym forum jest jednym z najważniejszych w życiu, Ty poszedłeś od razu do domu bo nie było czasu zapytać???
A co do pytania to nie wiem jaki miałeś zabieg. Ja miałem plastyke napletka i usunięcie wędzidełka i jestem właśnie 12 dzień po zabiegu i myślę ze u mnie jest wszystko ok, poza tym ze po zsunięciu napletka mam jeszcze opuchliznę od spodu w okolicy wędzidełka. Poza tym jest w miarę ok. Rany już nie ma tylko za ciasny napletek i pare szwów zostało. Jutro jadę na wizytę to napiszę co mi lekarz powiedział. Ale odnośnie zaleceń po zabiegu u mnie było tak:
- przez 2 pierwsze dni nic nie ruszać, w niczym nie moczyć, nie zmieniać opatrunku (tylko co do opatrunku to w tym samym dniu zmienilem bo był brudny z krwi i moczu a później zmieniałem co jedno sikanie)
- na 3 i 4 dzień myć "przyjaciela" samą wodą
- od 5 dnia moczyć raz dziennie 10 min w rumianku.
Ja się stosowałem do tych zaleceń i teraz naprawdę już zapomniałem ze miałem zabieg. Oczywiście z seksem trzeba się wstrzymywać tak jak lekarz powiedział ok. miesiąca, więc nie moge jeszcze powiedzieć, że jest wszystko ok ale po gojeniu się rany i po wpisach na tym forum widzę, że wszystko zmierza w dobrym kierunku
.
I jeszcze jedna rada: pierwszy tydzień dla mnie to były codzienne wątpliwości, że jednak coś jest nie tak ( w sumie dalej wątpliwości są ale znacznie mniejsze) a później poprawa "w oczach" z dnia na dzień. Jutro jadę na wizytę, więc wszystko obejrzy specjalista i powie co i jak
No ale piszę to co ja miałem i co mi lekarz powiedział a z tego co widzę na tym forum to ilu użytkowników tyle opinii i zaleceń, więc najlepiej jak pójdziesz do swojego znachora
Pozdrawiam i jak masz jakieś wątpliwości to pytaj.