• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

09.04 - laser

stunowy

New member
Cześć, jestem po zabiegu laserowym, szwy samorozpuszczalne nadal wszystkie jeszcze nie wypadły. Chciałbym ogólnie zapytać o wygląd, czy myślicie, że to wszystko się wyrówna i będzie z czasem wyglądało lepiej(chodzi mi o wybrzuszenia w okolicach blizny)? Macie jakieś sposoby, aby wspomóc rekonwalescencje?

Dodam też, że z nadwrażliwością jest już naprawdę ok, praktycznie nie czuje już. Nie miałem żadnej infekcji podczas gojenia, stosowałem się do zaleceń lekarza. Jedynie z prawej strony czasami pojawia się jakby obrzęk i widać ciągle małe wybrzuszenie.

Kurcze, jakoś dziwnie dużo czasu mi się wydaje, ale ja specem nie jestem i chętnie poczytam opinie innych.
Kolejną kwestią jest ten siny kolor od spodu i o tym również chętnie poczytam.

stunowy

New member
@ChciałbymŻyćNormalnie rzekomo w zależności od suchości skóry mogą trzymać się dłużej, dosyć mocno się ruszają, ale jeszcze odpaść nie chcą, a na siłę ciągnąć nie chcę.
Co masz na myśli pisząc "siny kolor od spodu"? Nie widzę żadnego sinego koloru.

pbsot

Active member
Niestety kolego ale szwy max po 2 tygodniach się wyciąga jak nie sam to lekarz powinien to zrobić . Niestety zostały ci brzydkie ślady po nich które nigdy już dobrze nie będą wyglądały .

Możesz spróbować maść na blizny ale rewelacyjnych efektów bym się nie spodziewał .

Niestety kolego ale szwy max po 2 tygodniach się wyciąga jak nie sam to lekarz powinien to zrobić . Niestety zostały ci brzydkie ślady po nich które nigdy już dobrze nie będą wyglądały .

Możesz spróbować maść na blizny ale rewelacyjnych efektów bym się nie spodziewał .
No właśnie coś z tym czasem nie gra chyba.
Jeśli to samo tak długo trwa, to lekarz powinien sam podsunąć pomysł, aby w przypadku takiej sytuacji się do Niego zgłosić.
Rozumiem, że mógł być partaczem, bo sam takich znam i w takiej sytuacji to autor powinien się tym zaniepokoić, aczkolwiek dołączył do nas wczoraj i być może nie jest oczytany, przez co wydawało mu się to normalne.
@stunowy
Odnośnie koloru, to mam na myśli 2 pierwsze zdjęcia vs trzecie.
Nie podoba mi się odcień, że nie jest kolory bardziej ukrwionego, tylko szarego.
Może tak ma być lub po prostu tak wyszło zdjęcie, ale opisuję to, co widzę i średnio mi się to podoba.
Poczekaj jeszcze na wypowiedzi innych osób, które pamiętają proces gojenia, bo ja miałem podobny zabieg bardzo dawno temu, ale weź pod uwagę kontakt z lekarzem, który wykonywał zabieg.

syntexbk

New member
Hej - robiłem na początku kwietnia obrzeżanie całkowite i w zaleceniach od lekarza miałem jasno napisane że wypadanie szwów jest indywidualne 4-6 tygodni. Też pisałem zaniepokojony do lekarza, że 4 tyg minęły i mam jeszcze 60% procent szwów - kazał mi się nie przejmować i powiedział, że mam pod prysznicem po prostu je masować i natłuszczać - nie minęło 5 dni i wszystkie wypadły. Pamiętaj, że po wypadnięciu maść silikonowa na blizny dużo daje ale potrzeba czasu - 2x dziennie wmasować trzeba maść i musi to być rutyny - minimum 2 razy dziennie. Blizny się kształtują i przebudowują nawet 6 miesięcy - ale temu procesowi trzeba pomóc.

pbsot

Active member
@syntexbk tak większość lekarzy ma takie głupie podejście do tematu szwów " wypadną to wypadną " ale dziwisz się ? to nie oni do końca życia będą mieli tory kolejowe na penisie tylko ty " zdrowa osoba potrzebuje 10-14 dni do zagojenia i po tylu dniach one już nic tam nie pomagają q wręcz przeciwnie tylko szkoda i powinni być usunięte .